Sunday, October 2, 2011

ABSTRACT FOR MARTIAL ART




Project 1 : Abstract artwork to describe the activity.
Activity : Martial Art ( Seni Silat Kegayungan Acheh Helang Putih ).

Monday, August 15, 2011

Seni Bina??

Kenapa seni bina yg dipilih?
~ takdir? =)
~ mengejar cita-cita
~ dorongan dan nasihat dari keluarga
~ minat sejak kecil?? yeke??=)
~ nak hantar ma abah gi haji..haaa tu jawapan mase induction dulu..tibai jela,janji jwap soalan dieorang.=) rase nak sebut je name senior tu..hehe
~ minat yg ada untuk terus ada dalam bidang ni..
~ semoga berjaya(*_*)

Apa itu seni bina?
~ seni yg diperlukan utk membina bangunan yg ade function.
~ seni yg diperlukan utk seseorang arkitek berfikir secara rasional.
~ seni bina Islam seperti binaan masjid,kubur.
~ seni yg memerlukan kekuatan mental & fizikal nak berdepan dengan lecturer2, menerima kritikan..
~ mengajar erti berserah kepada Allah s.w.t.
~ mengajar erti berusaha dengan lebih gigih
~ tidak mudah putus asa.
~ sentiasa menepati masa.

setiap apa yang kita lakukan,perlukan bimbingan..untuk berjaya..

Sunday, July 17, 2011

bersih tu ape?

BERSIH tu ape? bersih..

yg sy tahu bersih ni berkaitan dgn isu politik..
ni tentang perhimpunan bersih yg telah menyebabkan byk masalah berlaku..
antaranye : * beberapa jalan di kl telah ditutup.
* pemilik2 kedai yg berdekatan terpaksa menutup kedai,sbb takut ade kejadian yg tak diingini berlaku. kalo tutup mcm tu,dh menyusahkan org lain..
* kesesakan lalu lintas teruk berlaku. urusan lain plak terpaksa dibatalkan..
* ade kenduri kawin yg tak dpt dihadiri.. membazir plak..
* station monorel jgk ditutup.. pungunjung asing yg dtg untuk naik knderaan awam tu pn tak dpt naik. buat malu je..

Tak tahu la sape yang salah.. yg memberontak tu mgkin ade benda yg dieorg tak puas hati, tapi cara mcm tu salah..memalukan..

guna la cara yang betul.. tunjuk perasaan mcm tu memburukkan lg keadaan..

haaa..tu je yg sy phm tentang perhimpunan bersih ni..

Wednesday, November 10, 2010

saje..

Function of torii : To mark the entrance of the Buddhist temple.. =)

Tuesday, November 9, 2010

kenapa ye?? =)




knape rumah tu ade 3 lapisan kt atap??
sebab : berkaitan dgn unsur2 islam.. lapisan pertama bermaksud menjunjung syariat..
bumbung kedua bermaksud menguasai hakikat..bumbung ketiga bermaksud mencapai makrifat..

Selain itu,de pendapat lain mengatakan maksud bg lapisan bumbung pertama ialah iman..
bumbung kedua bermaksud islam..bumbung ketiga ialah ihsan..

Maksudnye... hubungan yg perlu kita jaga antara satu sama lain..
Seperti iman manusia kepada tuhan,hubungan manusia sesama manusia,& hubungan alam, manusia dan tuhan..

Wednesday, November 3, 2010

Salam...

Lme dh xtgk blog ni..
pg td ade kelas history..kami diingatkan spya update blog..utk mrkah lebih la..hehe..
ble sbuk nk exam ni bru la sbuk nk bkak blog..
hmm...